Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Przepisy Roberta Makłowicza

Ugotuj razem ze mną pyszne i łatwe dania.

Sos Spaghetti

Sos słodko-kwaśny

Sos meksykański

Burrito z chili con carne

Polecam Państwu, abyście pozwolili zjadaczom danego burrito na samodzielne dobranie składników i złożenia ich „do kupy” na własnym talerzu…

Nie wszyscy przecież wszystko lubimy, a i przecież jakaż to radość móc wsadzić w tortille co się chcę i ile się chce!

Robert Makłowicz

Składniki:

  • (4 porcje)
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • duża biała cebula
  • 200 g mielonej wołowiny
  • SOS MEKSYKAŃSKI Roleski Makłowicz Menu
  • kilka kropel sosu Trinidad Scorpion Roleski
  • sól, pieprz
  • pół świeżego awokado
  • średnia czerwona cebula
  • duży pomidor
  • 2 łyżki soku ze świeżej cytryny
  • garść świeżej kolendry
  • 4 placki do tortilli

Polecam Państwu, abyście pozwolili zjadaczom danego burrito na samodzielne dobranie składników i złożenia ich „do kupy” na własnym talerzu…

Nie wszyscy przecież wszystko lubimy, a i przecież jakaż to radość móc wsadzić w tortille co się chcę i ile się chce!

Robert Makłowicz

Przygotowanie:

  1. Czerwoną cebulę pokrój w paski, awokado i pomidora – na plastry.
  2. Posiekaj białą cebulę w drobną kostkę i zeszklij na oleju.
  3. Dodaj mielone mięso i smaż przez 6-8 minut (w razie potrzeby podlej odrobiną wody).
  4. Dodaj SOS MEKSYKAŃSKI Roleski Makłowicz Menu i smaż około 20 minut.
  5. Dopraw do smaku sosem Trinidad Scorpion Roleski, solą i pieprzem.
  6. Na osobnej patelni na jednej łyżce oleju podsmaż (przez ok. 30 sekund) placek do tortilli, następnie odsącz go z tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. W ten sam sposób przygotuj pozostałe placki.
  7. Gotowy sos nałóż na każdy z placków, dodaj pokrojone wcześniej warzywa i skrop świeżym sokiem z cytryny.
  8. Przed podaniem posyp garścią kolendry i zawiń placek.

Buen Provecho!