Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Przepisy Roberta Makłowicza

Ugotuj razem ze mną pyszne i łatwe dania.

Sos Marokański

Ciecierzyca po marokańsku

Jeśli używają Państwo suchej ciecierzycy zamiast tej z puszki, proszę koniecznie pamiętać o zalaniu jej wodą i pozostawianiu na co najmniej dwanaście godzin!

Robert Makłowicz

Składniki:

4 porcje

  • 2 łyżki oliwy
  • Jedna puszka ciecierzycy w puszce
  • Sos Marokański Roleski Makłowicz
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Pęczek świeżej kolendry.
  • 400 gramów kuskus

Jeśli używają Państwo suchej ciecierzycy zamiast tej z puszki, proszę koniecznie pamiętać o zalaniu jej wodą i pozostawianiu na co najmniej dwanaście godzin!

Robert Makłowicz

Przygotowanie:

  1. Ugotuj kuskus albo bulgur.
  2. Odcedź ciecierzycę.
  3. Na patelnię dodaj 2 łyżki oliwy, dodaj Sos Marokański Roleski Makłowicz Menu i podsmaż przez 3 minuty.
  4. Dodaj ciecierzycę i gotują ją wraz z sosem przez około 12 minut.
  5. Opcjonalnie po 5 minutach gotowania sosu z ciecierzycą dodaj pokrojone pomidory koktajlowe.
  6. Podawaj z ryżem.
  7. Przed podaniem posyp kolendrą.

Sos Spaghetti

Sos słodko-kwaśny

Sos meksykański

Sos Marokański

Sos Indyjski

Sos Arabski

Sos Paprykowy