Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Przepisy Roberta Makłowicza

Ugotuj razem ze mną pyszne i łatwe dania.

Sos do Gulaszu

Gulasz Jagnięcy

Gulasz jagnięcy, ale także wołowy lub wieprzowy można też podać z polentą, czyli ugotowaną kaszą kukurydzianą, knedlami bułczanymi albo pyzami drożdżowymi gotowanymi na parze.

Robert Makłowicz

Składniki:

4 porcje

  • Łyżka oliwy
  • 400 gramów jagnięciny (najlepiej udziec)
  • 200 ml wody
  • Sos Gulaszowy Roleski Makłowicz
  • Polenta (kaszka kukurydziana)
  • Masło
  • Sól, pieprz

Gulasz jagnięcy, ale także wołowy lub wieprzowy można też podać z polentą, czyli ugotowaną kaszą kukurydzianą, knedlami bułczanymi albo pyzami drożdżowymi gotowanymi na parze.

Robert Makłowicz

Przygotowanie:

  1. Pokrój jagnięcinę w kostkę.
  2. Na patelni zrumień jagnięcinę z każdej strony, równocześnie doprowadź wodę w czajniku do wrzątku.
  3. Jak jagnięcina się zrumieni, dolej do niej wrzątku.
  4. Duś mięso przez około 20 minut.
  5. Dodaj do mięsa sos Roleski Makłowicz.
  6. Duś mięso z sosem przez 20 minut.
  7. Przygotuj polentę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  8. Podawaj  gulasz z polentą.

Sos Spaghetti

Sos słodko-kwaśny

Sos meksykański

Sos Marokański

Sos Indyjski

Sos Arabski

Sos Paprykowy

Sos do Gulaszu