Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Przepisy Roberta Makłowicza

Ugotuj razem ze mną pyszne i łatwe dania.

Sos do Gulaszu

Gulasz Wołowy

Identycznie przyrządzić można gulasz jagnięcy lub wieprzowy, skracając czas wstępnego duszenia mięsa do 30-40 min. Na tym etapie można do każdego rodzaju mięsa dodać liść laurowy, rozmaryn, lub też pod koniec duszenia z wodą podlać je kieliszkiem czerwonego wytrawnego wina.

Robert Makłowicz

Składniki:

4 porcje

  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • 400 gramów wołowiny (najlepiej łopatki albo pręgi)
  • 200 ml wody
  • Sos Gulaszowy Roleski Makłowicz
  • Ziemniaki
  • Sól

Identycznie przyrządzić można gulasz jagnięcy lub wieprzowy, skracając czas wstępnego duszenia mięsa do 30-40 min. Na tym etapie można do każdego rodzaju mięsa dodać liść laurowy, rozmaryn, lub też pod koniec duszenia z wodą podlać je kieliszkiem czerwonego wytrawnego wina.

Robert Makłowicz

Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić w kostkę.
  2. W rondlu rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron.
  3. Gdy się zarumieni, lekko posolić, podlać niewielką ilością wrzącej wody i dusić na niewielkim ogniu częściowo przykryte przez godzinę, uzupełniając od czasu do czasu odparowaną wodę.
  4. Gdy mięso będzie prawie całkowicie miękkie, dodać sos i dusić razem przez 20-30 min.
  5. Podawać z puree ziemniaczanym.

Sos Spaghetti

Sos słodko-kwaśny

Sos meksykański

Sos Marokański

Sos Indyjski

Sos Arabski

Sos Paprykowy

Sos do Gulaszu