Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Przepisy Roberta Makłowicza

Ugotuj razem ze mną pyszne i łatwe dania.

Sos Marokański

Jagnięcina po marokańsku

Nie każdy w naszym kraju szaleje za jagnięciną, tym bardziej namawiam Państwa do wypróbowania tego przepisu i być może przekonania się do tego wykwintnego mięsa.

Robert Makłowicz

Składniki:

(4 porcje)

  • 4 łyżki oliwy
  • 8 koltecików jagnięcych
  • Sos Marokański Roleski Makłowicz
  • Pęczek świeżej kolendry.
  • 400 gramów kuskusu albo bulguru.

Nie każdy w naszym kraju szaleje za jagnięciną, tym bardziej namawiam Państwa do wypróbowania tego przepisu i być może przekonania się do tego wykwintnego mięsa.

Robert Makłowicz

Przygotowanie:

  1. Ugotuj kuskus albo bulgur.
  2. Na patelnię dodaj dwie łyżki oliwy i podsmaż Sos Marokański Roleski Makłowicz.
  3. Na drugą patelnię dodaj 2 łyżki oliwy i smaż z obu stron kotleciki jagnięce przez 4 do 5 minut
  4. Polej kuskus albo bulgur sosem, obok na talerzu podaj usmażone kotleciki jagnięce.
  5. Bulgur z sosem można posypać kolendrą.

Sos Spaghetti

Sos słodko-kwaśny

Sos meksykański

Sos Marokański

Sos Indyjski

Sos Arabski

Sos Paprykowy

Sos do Gulaszu