Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Przepisy Roberta Makłowicza

Ugotuj razem ze mną pyszne i łatwe dania.

Sos Spaghetti

Sos słodko-kwaśny

Sos meksykański

Śniadanie Tex Mex

Wyraziste śniadanie, które powinno nawet chłopa w żniwach zaspokoić. 😉

Koniecznie dużo pomidorów i awokado!

Robert Makłowicz

Składniki:

  • (4 porcje)
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • duża cebula
  • 200 g mielonej wołowiny
  • SOS MEKSYKAŃSKI Roleski Makłowicz Menu
  • łyżeczka Sosu Trinidad Scorpion Roleski
  • łyżka masła
  • dwa jajka
  • sól, pieprz
  • pół świeżego awokado
  • pomidor
  • 20 łyżki soku ze świeżej cytryny
  • garść świeżej kolendry

Wyraziste śniadanie, które powinno nawet chłopa w żniwach zaspokoić. 😉

Koniecznie dużo pomidorów i awokado!

Robert Makłowicz

Przygotowanie:

  1. Posiekaj cebulę w drobną kostkę i zeszklij na oleju.
  2. Dodaj mielone mięso wołowe. Smaż 6-8 minut (w razie potrzeby podlej odrobiną wody).
  3. Gotuj przez 20 minut, następnie dopraw Sosem Trinidad Scorpion Roleski, solą i pieprzem.
  4. Na osobnej patelni na maśle usmaż jajka, tak aby żółtko pozostało płynne.
  5. W między czasie pokrój w kostkę pomidory i obrane ze skórki awokado.
  6. Nałóż na talerz chili con carne, a na nie sadzone jajka.
  7. Jajka pokryj pomidorami i awokado.
  8. Przed podaniem posyp potrawę świeżą kolendrą i skrop odrobiną soku z cytryny.

Miłego dnia!