Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Sos
meksykański

Mapa regionu pochodzenia produktu Zdjęcie Roberta Makłowicza

Papryczka chili, papryka, czarna fasola

Sos na bazie czarnej fasoli, pomidorów i papryki to podstawa dań kuchni teksańskiej inspirowanej meksykańską, określanej mianem tex-mex. Można podać go z ryżem, makaronem, plackami tacos. W połączeniu z podsmażoną mieloną wołowiną zmieni się w chili con carne, a bez mięsa to po prostu chili sin carne.

Produkt bez konserwantów Produkt bez glutenu Produkt odpowiedni dla wegan Czysty skład produktu

Linia produktów premium wyprodukowana z najwyższej jakości składników wg receptur opracowanych przez Roberta Makłowicza.

Bez konserwantów, bez glutenu, bez zagęstników, odpowiednia dla wegan. Czysty skład.

Ostry sos meksykański. Sos pomidorowy z fasolą. Produkt pasteryzowany.

Składniki: pomidory (212g na 100g produktu), fasola czarna (18%), cebula, papryka (8%), cukier, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy, przyprawy (w tym chili 0,2%), zioła, naturalny aromat, czosnek, zagęszczony sok z limonki.

Wartość odżywczana 100g
Wartość energetyczna444 kJ/105 kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tł. nasycone)1,9g (0,2g)
Węglowodany (w tym cukry)17g (12g)
Białko3,4g
Sól1,8g

Sposób przygotowania (na szybko):

1. Przelej sos do rondelka lub na patelnię.

2. Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok. 5-8 min.

3. Dodaj ulubione dodatki, podawaj z makaronem lub ryżem.

Przepisy: