Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Roleski
& Makłowicz

Prezentują

Linia sosów premium
inspirowana kuchniami świata.

Przepisy Roberta Makłowicza

Ugotuj razem ze mną pyszne i łatwe dania.

Sos Spaghetti

Sos słodko-kwaśny

Sos meksykański

Sos Marokański

Spaghetti al tonno fresco

Błyskawiczny do zrealizowania przepis wywodzący się z samego południa Włoch – Sycylii. Świeży tuńczyk, świeża bazylia, uśmiech i szczęście na talerzu.

Robert Makłowicz

Składniki:

  • (4 porcje)
  • 3 łyżki oliwy
  • 150-200 g świeżego tuńczyka
  • SOS DO SPAGHETTI Roleski Makłowicz Menu
  • 250 g makaronu penne
  • sól, pieprz
  • garść świeżej bazylii

Błyskawiczny do zrealizowania przepis wywodzący się z samego południa Włoch – Sycylii. Świeży tuńczyk, świeża bazylia, uśmiech i szczęście na talerzu.

Robert Makłowicz

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron al dente.
  2. Pokrój świeżego tuńczyka na małe kostki.
  3. Podsmaż tuńczyka na oliwie przez minutę na małym ogniu, po czym zredukuj gaz i odstaw z kuchenki.
  4. Na osobnej patelni podgrzej oliwę i dodaj SOS DO SPAGHETTI Roleski Makłowicz Menu.
  5. Do podgrzanego sosu pomidorowego dodaj podsmażonego wcześniej tuńczyka i całość wymieszaj dokładnie z ugotowanym makaronem.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Przed podaniem posyp świeżą bazylią.

Buon Appetito!